top of page

                   
.
       Якщо ви бачите, що ваша дитина дивиться на музикантів, затамувавши подих, якщо підтанцьовує під музику, підспівує дитячі пісеньки – віддайте її навчатись музиці, а талант розкриється в процесі навчання.
«Тільки скрипка вміє розмовляти як людина і співати як пташка!» –  стверджують діти. Скрипка – королева музики, дивовижний інструмент, чиє проникливе звучання жодну людину не залишить байдужою.
     Віолончель – один із найпопулярніших зараз інструментів в академічній та естрадній музиці, який має глибокий та співучий звук, що нагадує людський голос. Скрипка і віолончель, як ніякі інші музичні інструменти, сприяють розвитку музичного слуху, а гра на струнних інструментах викликає почуття гармонії, відкриває потоки творчої енергії, а це – джерело натхнення та позитивного настрою.
     Гра на скрипці та віолончелі розвиває також математичні здібності, логічне мислення та мовлення. Яскравий приклад – Альберт Ейнштейн, який почав грати на скрипці в 6 років та продовжував музикувати все життя. Гра на скрипці допомагала йому вирішувати складні  завдання з  фізики, знаходити рішення та досягати внутрішнього заспокоєння.
     Викладачі відділу струнно-смичкових інструментів допоможуть вашим дітям максимально ефективно оволодіти цими інструментами, а також розвинути:
- музичний слух;
- творчий потенціал дитини;
- координацію і дрібну моторику рук;
- мову та художньо-асоціативне мислення;
- цілеспрямованість та працездатність.                                                                           
      На відділі струнно-смичкових інструментів діти не тільки грають сольно на цих  чудових інструментах, але  із задоволенням музикують в ансамблях скрипалів та віолончелістів, різних за складом. В репертуарі цих колективів широкий спектр різножанрової музики: від старовинної до сучасних джазових композицій.
     На даний час на відділі навчається 31 учень, працюють 4 викладачі, з яких 3 – викладачі вищої кваліфікаційної категорії, мають педагогічне звання «старший викладач» і «викладач-методист». 
     Керівником відділу є Надтока Олена Вікторівна.
     Основними завданнями відділу є реалізація освітніх програм в сфері музичного мистецтва, підтримка талановитих дітей, підготовка їх до участі в концертах, фестивалях і конкурсах різного рівня.
     Відділ струнно-смичкових інструментів ЗДМШ № 4 – це високі стандарти, професійний і відповідальний підхід до навчання музиці.  Головне кредо – індивідуальний підхід до кожного учня, розкриття його потенціалу і здібностей. А ефективні результати на відділі забезпечує згуртований трикутник: дитина – вчитель – батьки.
     Наш відділ – це особлива сторінка в історії ЗДМШ № 4, відділ з багаторічною історією, значними професійними досягненнями і  великим потенціалом та чудовими традиціями. Викладачі відділу виховали не одне покоління яскравих, талановитих учнів, які неодноразово  ставали переможцями міських, обласних, Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів. Частина учнів продовжують професійну музичну освіту у вищих навчальних закладах України, працюють у відомих музичних колективах та викладають в різних фахових навчальних закладах.

Відділ струнно-смичкових інструментів

bottom of page